mandag den 13. august 2012

Musikfri café med ekstremt højt til loftet

Som beskrevet i forrige indlæg, kan det være fikst at gå på nogle andre steder end kommercielle cafeer, når man leder efter stille steder - museer f.eks.

Her er endnu et eksempel: Cafeen i Statens Museum for Kunst  i København, som ligger stort set midt imellem Nørreport og Østerport.

Det er et fantastisk lokale. Ekstremt højloftet og med store glaspartier ud mod den kønne park incl. et fint kig til en anden af Københavns kunstperler: den lille, nærmest undselige bygning, der huser Den Hirschsprungske Samling i Østre Anlæg.


Der er ingen musik i caféen på Statens Museum for Kunst, men man må være forberedt på, at gæsterne er som museumsgæster nu engang er flest - dvs. at man godt kan komme ud for f.eks. højrøstede børn. Det må man tage med.

Da jeg var der forleden søndag, lød menuen på buffet og intet andet. For 145 kroner fik man muligheden for at vælge mellem en række salater; gamle danske kendinge såsom sild, leverpostej, pølse og ost samt godt brød. Der var også et par søde kageting.

På menukortet kan man imidlertid se, at caféen til daglig serverer et almindeligt café-udvalg af supper, salater og lette retter. Samt selvfølgelig kaffe og te mm.

Det er dog også muligt bare at få sig en is - helt separat står der en fryser med Hansen is oppe ved disken. Altid en lokkelse.

Ganske som museet selv for øvrigt, som har fri adgang til de faste samlinger, mens det koster penge at se særudstillingerne.

Ingen kommentarer: